FB Page & Personal Acc

20101109

bonggol di kepala manusia.Rasulullah SAW
“ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat”- hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.Rasulullah s.a.w bersabda:
“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini”

patut la zaman sekarang ramai wanita suka bersanggul tinggi dan menganggap trend terkini.. yang bertudung pun tidak ketinggalan.

sekarang dah start kiamat,betul kan?
bukan kiamat dah dekat tapi dah berlaku.
xperlu denied,bukan skarang nak carik pertanda,sbb dah berlaku.

lihat la fesyen 'islam':
http://sukiprattle.blogspot.com/2009/11/macam-macam-versi-tudung.html*i bet you gonna said,
"takutye""ye ke?xtaw pon"
"tapi xcantik la,nampak flat.."
kenapa kene cantik pulak kn?

kuno?huh...so you nak kata Islam kuno?
hoh!you persendakan agama pulak..
lagi?i xlayak?
semua org layak tegur ;)

No comments: